Hyvinvoiva raskaus -workshop

Mitä voisit tehdä jo raskausaikana, jotta kehosi olisi valmis synnytykseen, palautuisit paremmin etkä kärsisi vaivoista?

Tulevat Workshopit:

 • 15.2. klo 12-15
 • 28.3. klo 13.30
 • 9.5. klo 15

Positiivinen raskaustesti. Sikiön ensimmäiset potkut. Vastasyntyneen ensirääkäisy, joka pysäyttää maailman hetkeksi.

Näistä ja monista muista upeista hetkistä on raskaus ja lapsivuodeaika tehty.

Tunnistatko kuitenkin myös kääntöpuolen?

 • selkäsärky, repivä ja vihlova tunne vatsassa, häpyliitoskivut, jalkojen turvotus…
 • virtsanpidätysongelmat, suorien vatsalihasten erkauma, heikentynyt kunto…
 • huoli siitä, miten oma keho selviää synnytyksestä ja palautuu raskaudesta
 • epätietoisuus, miten voi ja uskaltaa liikkua raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

Raskaus, synnytys ja lapsivuodeaika ovat naisen elämän suuria käännekohtia, ja niihin liittyy myös paljon pelkoja, epävarmuutta ja ahdistusta. Nykyään puhutaan onneksi jo paljon siitä, kuinka tärkeää äitien palautumiseen on kiinnittää huomiota synnytyksen jälkeen. Haluaisin kääntää katseet kuitenkin vielä enemmän siihen, mitä voisit tehdä jo raskausaikana.

Miksi harjoittelua ja palautumista pitäisi miettiä jo raskausaikana?

Pienillä asioilla jo raskausaikana teet itsellesi suuren palveluksen tulevaisuutta ajatellen. Oikealla harjoittelulla voidaan valmistaa kehoa synnytykseen ja siten vähentää synnytyksen aikaisia vaurioita. Pienillä teoilla myös palautuminen nopeutuu.

Mitä paremmassa kunnossa olet ennen synnytystä, sitä paremmin myös palaudut synnytyksestä. Tämä ”hyvä kunto” ei kuitenkaan tarkoita sitä, millaiseksi moni hyvän kunnon nykyään mieltää. Niin fitness-kisaajilla kuin sohvaperunoillakin on haasteensa.

Haluan auttaa sinua näkemään ristiriitaisten ohjeiden ja neuvojen ohi ja löytämään asiat, joihin juuri sinun kannattaa keskittyä. Asiat, joilla oikeasti on merkitystä sinulle, vauvallesi ja yhteisen elämänne alkutaipaleelle. Hyvinvoiva äiti on paras äiti. Muista se.

Näillä virheellisillä myyteillä pelotellaan turhaan:

 • Kivut kuuluvat raskauteen – EIVÄT KUULU.

 • Virtsankarkailu on ihan normaalia synnyttäneillä – EI ALUN JÄLKEEN.

 • Trampoliinilla ei voi enää hyppiä synnytyksen jälkeen – VOI, PALAUDUTTUASI.

 • Keskivartalo on pelkkää höttöä vaikka kuinka pitkään – SEN EI TARVITSE OLLA.

 • Oma palautuminen on vaikeaa, raskasta ja vauvalta pois – EI MISSÄÄN NIMESSÄ!

Päiväsi paras uutinen saattaa olla se, että näihin ja moniin muihin ongelmiin löydämme Hyvinvoiva raskaus -kurssilla ratkaisun. Löydämme keinot, joilla monet ongelmat ovat jo ennaltaehkäistävissä, eikä niitä tarvitse korjata vasta jälkikäteen.

Olisiko mahdollista nauttia raskaudesta ja vauvavuodesta ilman jatkuvia vaivoja?

Paina mieleesi: kivut eivät kuulu raskauteen. Kivut eivät kuulu muutenkaan tasapainoisesti toimivaan kehoon. Kivut kertovat jostain, johon on syytä puuttua, ja se onnistuu myös raskausaikana.

Monesti samat asiat, jotka tukevat hyvinvointia raskausaikana, auttavat kehoa myös valmistautumaan synnytykseen. Jokaisella ne ovat hieman erilaiset, ja yksilöllisyys onkin tällaisilla kursseilla tärkeää.

Oikeanlainen raskausajan harjoittelu myös helpottaa ja nopeuttaa palautumista synnytyksen jälkeen. Kuvittele, kuinka suuri helpotus tämä on rankan vauva-arjen keskellä.

Moni on palautunut näillä ohjeilla toisesta tai kolmannesta raskaudesta yllätyksekseen paremmin kuin aiemmista. On siis tilanteesi mikä tahansa, älä ”heitä kirvestä kaivoon”.

Jos olet raskaana ja haluat helpostusta vaivoihin, valmistautua synnytykseen tai auttaa jo palautumista, tämä kurssi on sinulle.

 • 3 tunnin workshop pienryhmälle Leppävaarassa!

 • Miten voit helpottaa oloasi raskausaikana

 • Mitä sinun tulisi tietää keskivartalostasi, lantionpohjastasi ja niiden harjoittelusta
  (mistä valitettavasti monet eivät ole kuulleetkaan)

 • Harjoituksia raskausaikaan ja ensimmäisiin kuukausiin synnytyksen jälkeen

 • Helposti arkeen liitettäviä asioita - eli aina et tarvitse erillistä ”treeniaikaa”

 • Kurssin hinta 95 €

Tulossa on siis tosi kattava ja jokaiselle ryhmälle räätälöity kurssi!

Katsotaan seuraavaksi, miten itse koin nämä opit…

"Päätin elää kuten opetan. Ja olin ihan ällikällä lyöty, kuinka hyvin palauduin synnytyksen jälkeen, niinkin lyhyessä ajassa."

Päätin, että tällä kertaa ”Suutarin lapsella ei ole kenkiä” -sanonta ei päde minuun. Raskausaikana halusin elää kuten opetan. Tein sen oman hyvinvointini vuoksi, mutta myös nähdäkseni, oliko ohjeiden noudattaminen oikeasti niin helppoa, kuin oletin.

Valikoin työkalupakista minulle tärkeimmät asiat ja keskityin niihin. Liitin ne itselleni sopiviin hetkiin niin, että ne oli mahdollisimman vaivatonta tehdä arjessa. Jatkoin samalla ajatuksella myös synnytyksen jälkeiset pari kuukautta – toki muuttaen hieman fokusta.

Reilu 2 kuukautta synnytyksen jälkeen kollegani tutki vatsalihasteni ja lantionpohjani tilanteen kuvantavalla ultraäänellä. Sinä päivänä ajattelin, että hitsi, olisin voinut edes yrittää ”treenata kunnolla”, mutta ei vaan ilman unta ole jaksanut…

Erkauma oli palautunut erittäin hyvin, ja lantionpohjan lihastoiminta oli jopa parempi kuin ennen raskautta! Mieletön fiilis! Vaikka olin halunnut uskoa lähestymistapaan, en ollut kuitenkaan uskaltanut odottaa niin hyviä tuloksia.

Parasta on se, etten ole mitenkään poikkeus. Näitä tarinoita olen saanut kuulla useita – aina ne lämmittävät sydäntä yhtä paljon. Avain onnistumiseen on, että oikeat asiat tehdään oikeasti mahdollisimman helpoiksi ja sinun arkeesi sopiviksi.

Ennen kuin kiirehdit muualle, pohdi vielä seuraavaa kysymystä...

Haluatko jäädä kauhistelemaan raskauskehon muutoksia, vai tuletko selvittämään, miten voida hyvin raskaana ja synnytyksen jälkeen?

Kun otat huomioon workshopin hyödyt niin raskausaikaa, synnytykseen valmistautumista kuin palautumistakin ajatellen,
saat kurssilta varmasti itsellesi tärkeitä asioita.

Ilmoittaudu siis mukaan sivun alalaidan lomakkeella, aiempien kurssien palautteen perusteella et tule pettymään!

Sini Seppälä

Fysioterapeutti
Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapeutti
Urheilufysioterapeutti (sert.)

PS. En halua jokaisen kurssin toistavan itseään, vaan haluan tarjota aina mahdollisimman yksilöllistä apua. Suunnittelen workshopin osallistujille lähettämäni esitietolomakkeen pohjalta. Kirjoita siihen kaikki toiveesi, teen parhaani niiden täyttämiseksi.

PPS. Kurssin pieni ryhmäkoko ei johdu tilojen suuruudesta vaan siitä, että haluan ehtiä auttamaan jokaista. Ilmoittaudu siis mukaan, ennen, kuin rajalliset paikat täyttyvät.

 

Ilmoittautumalla hyväksyt peruutusehdot.