Terve selkä -kurssi

”Miksi ihmeessä tää selkä reistailee vähän väliä, vaikka sitä on hoidettu, ja vaikka yritän pitää kropan kuosissa?!?”

Kuulen tätä kysymystä eri muodoissa valitettavan usein, ja halusin pystyä auttamaan vielä paremmin kuin ennen. Nimittäin tuo kysymys on vain jäävuoren huippu, jonka alta löytyy mm. kivun pahenemisen pelkoa, epäluottamusta omaan kehoon, pettymyksiä aiempiin hoitotuloksiin ja välillä isokin kasa sairauslomapäiviä.

Enkä ihmettele, että ahdistaa – mieti hetki näitä:

 • Useampi kuin joka kolmas työikäinen on kärsinyt selkäkivusta kuukauden sisällä
 • 80 % kokee alaselkäkipuja elämänsä aikana
 • Kivun aiheuttajia – ja myös hoitomuotoja – on vaikka kuinka paljon. Se pistää pään helposti pyörälle ja saa epäilemään koko touhua.
 • Kipu tai sen pelko muuttaa liikkumista, mikä puolestaan altistaa uusille ongelmille.
 • Uuden kivun pelko estää kuntoutumasta täysin. Noidankehä on valmis.

Päiväsi paras uutinen saattaa olla se, että kivun, liikkumisvaikeuksien ja elämän rajoittamisen noidankehä voidaan oikeasti katkaista. Pysyvästi. Kuvittele, miltä elämäsi näyttää, kun vastaan seuraavaan kysymykseen myöntävästi…

Olisiko mahdollista luottaa taas omaan kehoon, ratkaista vaivojen syyt ja liikkua ilman turhia rajoituksia?

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa olla, liikkua tai tuntea. Sinullekin löytyy kuitenkin paras mahdollinen tapa käyttää kehoasi – toivotpa apua kipuun, pitkää ja tervettä urheilu-uraa, keinoja lisätä hyvinvointia helppona osana arkea tai monipuolista harjoittelua.

Kehon tasapainoisen toiminnan tukeminen on tärkeää kivun, turvallisen harjoittelun ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Kun kehosi ei enää työskentele itseään vastaan – kuten valitettavan monesti kivun tai treenin ongelmien takia tapahtuu – pääset tavoitteeseesi.

Tällä 4 viikon kurssilla yhdistetään paljon asioita, jotka ovat tehokkaita menetelmiä kivun hoidossa ja suorituskyvyn parantamisessa, mm.:

 • Opit kuuntelemaan, ymmärtämään ja auttamaan kehoasi!

 • Treenaamme monipuolisesti hallintaa, liikkuvuutta ja voimaa

 • Selvitämme kivun syitä ja miten voit niihin vaikuttaa

 • Tapaamme kerran viikossa

 • Saat etämateriaalin avuksesi kotiharjoitteluun

 • Opit muokkaamaan arkesi hyvinvointia tukevaksi ja lisääväksi

Kehosi on fiksu, ja oikeilla työkaluilla siitä on vaikka mihin! Kysymys kuuluu, mitä juuri sinun pitäisi tehdä…

Jos kärsit selkäkivuista tai toistuvista selkävaivoista, haluat vastauksia. Haluat pysyvän helpotuksen. Tämä kurssi on sinulle.

 • 4 viikon aikana opit harjoittelemaan turvallisesti mutta tehokkaasti

 • Et joudu enää epäröimään, miten kannattaisi treenata

 • Tapaamisilla saat pienryhmästä vertaistukea ja motivaatiota

 • Et jää yksin kotonakaan: etämateriaalit jäävät käyttöösi

 • Pian selkävaivat eivät enää ohjaile työtä, liikuntaa tai perhe-elämää

 • Kurssin hinta on 125 €

Tämän kaiken saat ilmoittautumalla:

 • Tapaamiset 4 viikon ajan keskiviikkoisin klo 7.45-8.30 Kampissa (Eerikinkatu 28)

 • Uusi ryhmä alkaa joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona

 • Tapaamisten välillä etämateriaalia sähköisesti (lisämateriaalia sekä muistiinpanot tapaamisten harjoituksista, jotta voit varmoin mielin harjoitella kotona)

 

Tulossa on siis tosi kattava ja jokaiselle ryhmälle räätälöity kurssi!

Katsotaan seuraavaksi, kuka tsemppaa sinua kuukauden ajan…

”Omat kipuni pysäyttivät tanssijan uran tavoittelun, ja vasta fysioterapeuttina opin auttamaan myös itseäni.”

Pahimmillaan harjoituksia oli lähes 25 tuntia viikossa. Lähes vuoden ajan. Ja halusin tietenkin ”vetää täysillä” kaikissa treeneissä, enkä kuvitelmistani huolimatta osannut tulkita kehoani oikein.

Arvatenkin siinä kävi huonosti. Kovat kivut olivat läsnä kaikissa harjoituksissa, mutta päätin vain painaa ne taka-alalle. Joka viikko joku paikka venähti, kun kroppa yritti vetää käsijarrua. En kuunnellut sitä enkä viisaampien neuvoja. Tuloksena oli vaikea masennus.

Jälkikäteen olen ollut kiitollinen niistä kuukausista, joista en edes muista juuri mitään. Opin, että minullakin on rajat, ja jouduin pysähtymään. Loin elämälleni uuden suunnan: halusin löytää keinon auttaa muita.

Fysioterapia oli siis luonteva alavalinta, ja oma taustani on auttanut ymmärtämään niin urheilijoita kuin kroonisista kivuista kärsiviä tavalla, jota en olisi voinut koulusta oppia.

Urallani olen työskennellyt urheilijoiden, kuntoilijoiden ja kovista kivuista kärsivien kanssa – kirjaimellisesti vauvasta isovaariin. Aloin pian erikoistua liian monesti unohdettuihin osa-alueisiin: lantionpohjaan, hengitykseen ja niiden yhteyteen koko kehon toimintaan.

Muun muassa sitä kautta aloimme saada asiakkaiden kanssa tuloksia, joiden takia on itketty lukuisat ilon kyyneleet. Tähän ei ole olemassa mitään yksittäistä hokkus-pokkus -temppua. Tarvitaan laaja katsontakanta, halu ja taito ymmärtää sekä motivaatiota.

Nyt haluan auttaa mahdollisimman monia löytämään avaimet hyvään oloon! Terve selkä -kurssi tukee erinomaisesti myös muuta kuntoutusta ja kuntoilijan tai urheilijan kehonhuoltoa sekä auttaa saamaan pysyvämpiä tuloksia esimerkiksi hierojalla käynnistä.

Haluatko jäädä miettimään (ja odottamaan seuraavaa ryhmää) samojen vaivojen kanssa, vai tuletko mukaan selvittämään ja ratkaisemaan todelliset ongelmat?

Tätä määrää tietoa ja työkaluja on vaikea löytää muualta yhtä kätevässä paketissa ja edullisesti. Sen lisäksi, että voit taas nauttia olosta ja liikkumisesta, kurssin ajan keskiviikkosi saavat mitä parhaimman startin! Ilmoittaudu seuraavalle kurssille!

Ymmärrän, että saatat ajatella, ettei varmasti mikään kurssi auta tilanteessasi. Ajatus on täysin normaali, mutta tulet yllättymään. Ja sitä suuremmalla syyllä haluan auttaa sinua. Kerro siis minulle tarinasi, katsotaan sinulle paras tapa edetä.

Sini Seppälä
Fysioterapeutti
Urheilufysioterapeutti (sert.)
Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapeutti

PS. Hyvätkin harjoitukset menevät hukkaan, jos ne on suunniteltu naapurille. Siksi lähetän osallistujille esitietolomakkeen täytettäväksi ja suunnittelen jokaisen kurssin yksilöllisesti.

PPS.  En osaa kloonata itseäni, ja siksi ryhmät ovat pieniä. Emme hätiköi tai himmaile vaan etenemme sinulle sopivassa tahdissa.

Ilmoittaudu mukaan: